wtorek, 12 listopada 2013

Jabłko & cynamon


Zapach jabłka i cynamonu.
Czekolady i olejku migdałowego.
Małe pyszności.
Słodkie wspomnienie długiego weekendu :)


Muffinki*

Składniki:
2 jajka
ca. 3/4 szklanki cukru 
ca. 1/2 szklanki oleju 
ca. 1 1/2 szklanki mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli

Dodatki
jabłka pokrojone w kostkę, cynamon
kawałki czekolady

Jajka rozbełtać, dodać sól, wymieszać z cukrem, olejem, mąką, proszkiem do pieczenia. 
Dorzucić ewentualne dodatki.
Jeśli ciasto jest za gęste, można dolać trochę oleju lub mleka. Jak za rzadkie – dorzucić mąki.
Nałożyć ciasto do foremek. Piec w nagrzanym piekarniku (ca. 200 stopni) przez 15-20 minut.

Smacznego!


* przepis otrzymany i wypróbowany. Polecam! ;) 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz